Moćne mašine koje mogu da preduzmu sve.

Više o mašini

Serija WEINIG Unimat impresionira odličnim odnosom cena i performansi u kombinaciji sa izvanrednim kvalitetom. Unimat 600 predstavlja elektranu u opsegu koji može izdržati skoro svaki tretman i dizajniran je za robustan svakodnevni rad.
Unimat 600 je idealan za četverostrano blanjanje i profilisanje letvica – bez obzira da li se radi o jednom ili više smena. Što više zahtevate od Unimat-a 600, to više može iskoristiti svoj puni potencijal.

Moćne mašine koje mogu da preduzmu sve. Unimat 600 serija je dizajnirana za težak svakodnevni rad bez ikakvih kompromisa. Teška, od livenog gvožđa baza zajedno sa brojnim feed valjcima.

Unimat 600 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila.

Pomoću komandi mašine, podešavanje dimenzija ili profila je dečija igra. Kontrole određuju ciljne vrednosti položaja vretena. Mašina se takođe automatski postavlja koristeći motorizovane osovine u pogledu širine i visine. U najkraćem vremenu, mašina je podešena i spremna za proizvodnju.

Kontrole mašine su u suštini u stanju da sačuvaju vrednosti podešavanja mašine za bilo koji profil. Ako želite da ponovo napravite isti profil kasnije, kontrole preuzimaju vrednosti podešavanja. Ovo čini proces podešavanja mnogo lakšim. To takođe znači poboljšanu sigurnost za operatera jer je rizik od grešaka minimalan.

Kvalitet Vaših krajnjih proizvoda počinje našom proizvodnjom i montažom. Ključ za to je preciznost proizvodnje, koja je odgovorna za minimum vibracija u mašini i osiguravanje da sto i ograda mašine ostaju tačno pod pravim uglom jedan prema drugom. Dodatni elementi pritiska garantuju nesmetano vođenje obradaka duž ograde mašine. Rezultat je precizna izrada profila.

Kada se profili često menjaju, alati se takođe moraju često menjati. Ovaj napor može se značajno smanjiti inteligentnom upotrebom alata. Zahvaljujući velikom aksijalnom podešavanju vertikalnih vretena, u jedan nož može se kombinovati nekoliko profila. Ovo čini promenu profila još jednostavnijom, sigurnijom i bržom jer, umesto da menjate alat, morate samo da prilagodite aksijalnu dimenziju položaja vretena u skladu sa tim.

Dozirni valjci su glavna komponenta sistema za napajanje, koji je odgovoran za siguran transport delova kroz kalup. WEINIG može da obezbedi odgovarajuće valjke za napajanje prema sirovini koju koristite. Bilo da su vam potrebni zeleni valjci za drvenu podlogu za vlažno drvo, valjkasti valjci za suvo drvo ili gumeni valjci za projektovano drvo.

Opcije

Vođice za pražnjenje kontra-profila osiguravaju optimalni pritisak odozgo, čak i kod složenih profila koje je teško voditi. Precizan pritisak se primenjuje na celoj konturi drveta, glatko i bezbedno usmerava radni komad. Pomoću podesivog postolja, vod za pražnjenje se čak može optimalno postaviti izvan mašine.

Siguran transport delova kroz kalup je neophodan uslov za visok nivo raspoloživosti mašine. U tom cilju, delove pogoni i potisni valjci i stolni valjci. Osim toga, da bi se smanjilo trenje između radnog komada i stola mašine, koristi se mazivo. Zahvaljujući automatskoj pumpi za podmazivanje, ne morate da brinete o pravilnom podmazivanju ploče stola i uvek imate optimalne uslove za bezbedan transport delova.