Visok učinak po dostupnoj ceni za potrebe manjih preduzeća

Više o mašini

Serija EasyScan+ skenera je odličan dodatak inovativni i novorazvijeni Weinig LuxScanLine liniji proizvoda. EasyScan + nudi najnoviju tehnologiju visoke rezolucije po atraktivnim cenama.

U kombinaciji sa OptiCore softverom garantuje jednostavno rukovanje i visok stepen tačnosti i pouzdanosti. U isto vreme osigurava optimalnu kontrolu proizvodnje i transparentnost u procesu proizvodnje.

Optimalno otkrivanje grešaka u drvetu odlučujući je faktor za efikasnu optimizaciju. Pojedine karakteristike drveta senzori detektiraju na različite načine. Zbog tog faktora razvijen je modularni koncept senzora, koji svakom kupcu omogućuje rešenje prilagođeno za njegove potrebe i donosi jako dobru meru cene i kapaciteta.  

Jednostavna optimizacija je ključ za dobru proizvodnju. EasyScan+ skeneri kompatibilni su sa različitim Weinig mašinama, npr. optimizerima, višelisnim cirkularima i linijama za razvrstavanje.

Ugrađena laserska kamera omogućava očitavanje površine sa svih četiri strana. Visokorezolucijska kamera u bojama obuhvata i sigurno prepoznaje karakteristike boja. Ona ne omogućava samo prepoznavanja plavog obojenja i sl., nego i optimirano razvrstavanje po bojama.

Senzori za merenje zakrivljenosti i vlage zajedno sa specifičnim konceptima mehanizacije pokazivaju kompletnu sliku. Kamere pozicioniraju se automatski, zavisno od širine odabrane lamele. Ova tehnologija je jedinstvena. Zahvaljujući svom dizajnu i konceptu senzora,  EasyScan + u budućnosti može se prilagoditi novim zahtevima u proizvodnji.

Korišćenje EasyScan+ skenera omogućuje smanjenje troškova rada uz zadržavanje kvaliteta i produktivnosti, jer se kriterijumi za razvrstavanje mogu brzo i jednostavno menjati.

Glavne prednosti mašine:

 • brzo vraćanje investicije
 • optimizaciju rasecanja prema vrednosti, iskorištenju, proizvodu
 • opsežna statistika
 • kompatibilan sa svim optimizerima visokog učinka, višelisnim cirkularima i linijama za razvrstavanje
 • prerada dasaka sa padajućom širinom u jednoj narudžbini
 • mogućnost nadogradnje (senzor za merenje vlage, oblika, itd.)
 • skeniranje površine laserima i kamera u boji

Video

Pusti video

Skener EasyScan+ C

Skener EasyScan+ C razvijen je za upotrebu sa jednim ili dva optimizera, a može se koristiti i u mnogim drugim kombinacijama. Jednostavan dizajn, kvalitetni senzori i automatizirano pozicioniranje kamera ugodno za korisnika. Robusna osnova sa kompaktnim okvirom osigurava stabilan i pouzdan i transport lamela.

Jednostavna optimizacija  ključ je dobre proizvodnje. Istovremeno možemo proizvoditi različit kvalitet i proizvode. Proizvodi i kvalitet sačuvani su u bazi podataka i uvek ih možete preuzeti (Drag and Drop). Logično korisničko okruženje skenera pojednostavljuje podešavanje i jednostavno je za upotrebu.

Sa različitim opcijama, pojedinačni skener može se prilagoditi zahtevima stranke i tako svaki put osigurava odlične rezultate. Tvrdo ili mekano drvo, lepljeni profili za prozore ili konstrukcijsko drvo, letve ili ploče, proizvodnja nameštaja ili oplatne ploče, sa ovim skenerom uvek ćete dobiti optimalan rezultat.

 

 • visoka produktivnost zbog automatskog prepoznavanja grešaka
 • smanjenje troškova za osoblje jer otpada obežavanje grešaka koje zahteva puno posla
 • povećanje iskorišćenja jer je preciznost prepoznavanja grešaka kod skenera bitno bolja od ručnog obežavanja
 • fleksibilnija proizvodnja jer istovremeno možete proizvoditi i veoma različitog kvaliteta i proizvode
 • povećanje kvaliteta konačnog proizvoda
 • povećanje kvaliteta konačnog proizvoda sa obzirom na pojedinačne kupce

Odlučujući činilac kod ciljane optimizacije reza sirovog drveta je optimalno prepoznavanje karakteristika drveta. Svojstva pojedinačnih karakteristika drveta razlikuju se međusobno u načinu kako ih senzori prepoznaju. Zbog tog je činioca razvijen modularni sistem senzora koji svakom kupcu omogućava rešenje, prilagođeno njegovim potrebama sa odličnom merom cene – kapaciteta. Ugrađene laserske kamere omogućavaju prepoznavanje standardnih karakteristika dveju strana daske, odnosno letve. Visokorezolucijska kamera u bojama obuhvaća i sigurno prepoznaje karakteristike boja. Ona ne omogućava samo prepoznavanja plavog obojenja i sl., nego i optimizovano razvrstavanje po bojama. Tako se, npr. lamele za masivne ploče pre lepljenja mogu klasifikovati i odgovarajuće razvrstati po bojama. Kod karakteristika drveta različite gustoće do izraza dolazi rendgenski senzor. On ”osvjetljava” obradak rendgenskim zracima te omogućava pogled u unutrašnjost drveta i klasifikovanje gustoće. Senzori za merenje iskrivljenosti, vlažnosti, neblanjanih mesta itd. zaokružuju koncept dodatnih senzora. Skener CombiScan+ R raspolaže i modulom za padajuće širine koji omogućava automatsko pomeranje kamera kod promene širine obratka. Ta je tehnologija jedinstvena u svojoj verziji. Ponuđenom koncepcijom senzora koji se mogu modularno nadograđivati CombiScan+ je u svakom trenutku spreman za budućnost, za nove zahteve u proizvodnji.

Korak 1: Weinig-ov se skener zasniva na različitim senzorima kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgenski senzor … Za svako područje upotrebe definiramo odgovarajuće senzore te njihovu kombinaciju koja je prilagođena vrsti drveta, kvalitetu površine i zahtevima kupaca. Naš cilj je dobiti najbolji mogući kvalitet za potrebnu aplikaciju.

Korak 2: Obradu slike – poput funkcionisanja mozga – preuzima visoko razvijen softver OptiCore. Prepoznaje i klasifikuje greške kao i varijacije boja u dasci.

Korak 3: Učinkoviti softver Opticore upravlja optimizacijom. On odabira najbolje moguće rešenje za dužinski rez i pri tome uzima u obzir sve želje kupca i zahteve za kvalitetom.

Pored senzora, kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgen, merenje iskrivljenosti, itd., kod optimizacije reza najveću ulogu igra softver skenera. Jednostavnost upravljanja, komfor i sigurnost odlučivanja najvažnija su svojstva. Sistem mora biti jednostavan za razumevanje, intuitivan za posluživanje i pouzdan u raspoloživosti i učinkovitosti. Novi OptiCore softver zadovoljava sve te tačke. Softver OptiCom Direct koji se već godinama koristi za optimizere ima optičku i operativnu osnovu te je stoga rukovanje sa obe mašine skoro identično.

OptiCore može preraditi neograničen broj različitih proizvoda i kvaliteta. Jednostavnim opisom kvaliteta pomoću zona s jedne se strane povećava iskorištenje a s druge je strane kupac u stanju postići veću diverzifikaciju kod svojih proizvoda. Precizan opis kvaliteta omogućava proizvodnju preciznije specificiranih proizvoda. Velikom preciznošću pri mjerenju različitih karakteristika drva tako možete postići veće iskorištenje svog sirovog drva. Različiti načini optimiranja – prema kvaliteti, prema iskorištenju, prema proizvodnim ciljevima – čine tehnologiju skeniranja još zanimljivijom. Tako se mogu odrediti proizvodni ciljevi koji su svi ostvarivi u isto vrijeme. Proizvodnja narudžbi s određenim brojem elemenata također nije problem. Zajednička softverska platforma omogućava sinergijske efekte kod upravljanja strojeva. To znači da softver kod optimiranja može uzeti u obzir i podatak, npr. o popunjenosti automatskog slagača OptiCut Stacker. To je samo jedan od primjera aktualne visoke tehnologije Weinig. Tako ste u svakom trenutku najbolje pripremljeni za zadatke i zahtjeve budućnosti.

Svi senzori su zaštićeni klimatizovanim kućištem. Laserske kamere već dolaze kao standardna oprema u svim našim sistemima. Sa maksimalno dostupno brzinu na tržištu garantuju visoku rezoluciju i najbolje rezultate. Uz stalan razvoj senzora, učinkovitost još se poboljšanva. Ova tehnologija otkriva nedostatke kao što su, npr. neskraćeno drvo, kvrge, risovi, kanali od smole, plavo/crveno obojenje i druge značajne greške u drvetu. Sofisticirani laserski sistem pouzdano otkriva i 3D oštećenja poput. rupa i nerobljeno drvo.

Veća rezolucija, i uzdužno i poprečno, detektuje greške u boji, kao i pukotine i rupe pouzdanije nego ikada pre.

Slični proizvodi

Skener visokog učinka uz maksimalnu fleksibilnost. Za dužinsko rasecanje, za širinsko rasecanje ili razvrstavanje po bojama.

Najprofitabilnije rešenje za optimizovanje rasecanja drveta.

Nova dimenzija skenera za sortiranje drveta po tvrdoći.