Snaga za propustnu moć i dinamiku rada.

Više o mašini

WEINIG Conturex je jedan od najfleksibilnijih CNC procesnih centara visokog učinka koji je u vlasništvu proizvođača prozora širom sveta. Zahvaljujući novoj kombinaciji varijabilnih jednostrukih steznih stolova, sistem će biti potpuno kompatibilan sa dvostrukim delovima. To znači značajno smanjenje vremena promene alata. Istovremeno, opterećenje cijelog sistema je znatno manje. Potrebna fleksibilnost postojećih sistema prozora i vrata je takođe uzeta u obzir prilikom optimizacije procesa. Danas se tržište proizvodnje prozora i nameštaja odlikuje izazovnim prilagođenim rešenjima. Ali ako je potreban i visok protok, onda je Conturex Vario S odgovor. Posebno posebna karakteristika ovog potpuno automatizovanog WEINIG pogona je PowerGrip Motion 2D / 3D sklopivi sistem za stezanje. Pruža značajno veću fleksibilnost, naročito kada se proizvode uski profilni sistemi i okrugli lukovi, kao i za delimično glodanje.

WEINIG CAM, WEINIG SIM i WEINIG Solid WF su savršeni softverski moduli za programiranje, simulaciju i praćenje obradaka. Činjenica da Conturex Vario S omogućava direktan prenos delova garantuje najviši kvalitet obradka. Nova radna širina do 330 mm znači da je sve pokriveno, čak i za buduće proizvode. Zahvaljujući 4-stolnom procesu, izlaz je značajno povećan, posebno za kratke delove. U području alata dostupan je držač za prihvat 2 k 24-slotova i eksterni magazin sa 90 slotova. Ogromna produktivnost mašine poboljšana je činjenicom da čak i najmanje veličine serije mogu da se obrade bez vremena podešavanja. Novo kućište mašine sa poboljšanom vidljivošću i pristupačnošću, obezbeđujući poboljšanu bezbednost i ergonomsku operaciju za operatere mašina, takođe je vrhunac.

Novi PowerGrip Motion 2D / 3D stezanjem sto Vam nudi potpuno nove mogućnosti. The trodimenzionalna sloboda kretanja stolova u smerovima X,Y i Z osama rezultuje novim položajima stezanja. Ovo Vas čini mnogo fleksibilnijim i možete nastaviti da uživate apsolutna preciznost u direktnom prenosu sa patentiranim PowerGrip steznim stolovima.

Otvoreni interfejs za sva uobičajena industrijska softverska rešenja u kombinaciji sa Weinig CAM-om pruža optimalnu programsku platformu za pojedinačne delove. Parametarski specijalni delovi, konstrukcije zimskog vrta, krila vrata i posebni oblici prozora mogu se programirati u najkraćem mogućem roku. Programi se mogu simulirati naknadno pomoću Weinig SIM-a, što znatno povećava operativnu sigurnost.

Ergonomija i efikasnost u održavanju imaju najveći prioritet. Nova kabina mašine poboljšava pristupačnost za održavanje i uveliko povećava bezbednost na radu. Jasne staklene ploče garantuju optimalnu vidljivost mašine, tako da u svakom trenutku možete lako pratiti proces proizvodnje.

12,5 kW (S6)
Težina alata od 6 kg Maks.
Dužina alata 220 mm
Uključuje držač alata od 17 slotova

Sa glavnim vretenom od 30 kW postižete značajnu uštedu vremena u kombinaciji sa većom produktivnošću. Zbog velike snage na zahtev, profili se mogu napraviti u samo jednom koraku obrade. Osim toga, glavna vretena sa vazdušnim hlađenjem su praktično bez održavanja i tako garantuju visoku raspoloživost mašine. Motor se indirektno pokreće za potpunu zaštitu čak i u kritičnim situacijama.

5-osna glava za maksimalnu fleksibilnost Uključuje držač alata sa 24 slotova

Preuzmi Conturex Vario S PDF brošuru

Video

Slični proizvodi

Conturex ya manje firme sa pro[irenim radnim prostorom i opcijama.

Vrhunska klasa. Mašina za sve situacije.

Univerzalna obrada čak i na najmanjoj Conturex u porodici.