Skener visokog učinka uz maksimalnu fleksibilnost

Više o mašini

Skeneri serije CombiScan Evo Luxscan su s obzirom na svoje karakteristike multitalent za automatizirano optimiranje drva. Radi se o četverostranom skeneru koji prepoznaje različite karakteristike u drvu kao što su, npr. neokrajčeno drvo, kvrge, risovi, srčika, kanali od smole, plavo/crveno obojenje i druge značajne greške u drvu.

Opremljen je Multi-Scan tehnologijom, laserskim merenjem geometrije, merenjem dimenzija i spreman je za rad u mreži. Novim još kompaktnijim oblicima uspeli smo dodatno pojednostaviti upravljanje skenerom a da to nije utiecalo na jednostavnost održavanja. Dodatno se može u bilo koje vreme povoljno integrisati i rengenski modul. Ekran na dodir dodatno povećava komfor pri upravljanju, softver smo u celosti nanovo razvili a izgled prilagodili upravljaču iz serije DimterLine.

Upotreba skenera CombiScan+ omogućava smanjenje radnih troškova, stalni kvalitet, povećanu produktivnosti veću fleksibilnost jer se kriterijum razvrstavanja jednostavno i brzo menjaju.

Karakteristike Weinigovih skenera:

 • – čitanje površine sa četiri laserske kamere. Očitavanje se odvija na osnovi multi-scan-tehnologije (vizualno, traheidni-efekt i profilna geometrija).
 • – senzori koji se kao opcija mogu nadograditi (kamere u bojama, rendgenska tehnologija, merenje vlažnosti,…)
 • – potpuno otkrivanje grešaka: ne skraćeno drvo, kvrge, risovi, kanali od smole, plavo/crveno obojenje,…
 • – prerada dasaka sa padajućom širinom u jednoj narudžbi
 • – proverena, industrijska senzorska tehnologija
 • – optimizovanje rasecanja prema vrednosti, iskorišćenju, proizvodu
 • opsežna statistika u realnom vremenu
 • – kompatibilan sa svim optimizerima visokim učinkom, višelisnim cirkularima i linijama za razvrstavanje
 • – brzo vraćanje investicije (Return-on-Investment)

Video

Pusti video

CombiScan Evo R - Skener za optimizaciju širinskog reza

…je još dodatno povećao Weinig-ov učinak tehnologije skeniranja za potrebe optimizacije širinskog rasecanja. Dvodimenzionalnom optimizacijom dasaka osetno se poboljšava iskorištenje kod rasecanja. Ka tomu je optimizacija kasnijeg dužinskog reza već uključeno kod širinskog optimizovanja. U tom slučaju skeneri za širinski i dužinski rez sarađuju.

Opcije različitih senzora preuzete su iz uspešnog modela CombiScan+ C što znači da i za CombiScan+ R na raspolaganju stoje puno različitih mogućih senzora. Senzor za merenje iskrivljenosti i modul za padajuće širine integrisani su već u standardnoj verziji. Zbog značaja samog širinskog reza obuhvaćanje slike i optimizacija reza odvija se samo na gornjoj i donjoj strani daske.

 

 • visoka produktivnost zbog automatskog prepoznavanja grešaka
 • smanjenje troškova za osoblje jer otpada obežavanje grešaka koje zahteva puno posla
 • povećanje iskorišćenja jer je preciznost prepoznavanja grešaka kod skenera bitno bolja od ručnog obežavanja
 • fleksibilnija proizvodnja jer istovremeno možete proizvoditi i veoma različitog kvaliteta i proizvode
 • povećanje kvaliteta konačnog proizvoda
 • povećanje kvaliteta konačnog proizvoda sa obzirom na pojedinačne kupce

Odlučujući činilac kod ciljane optimizacije reza sirovog drveta je optimalno prepoznavanje karakteristika drveta. Svojstva pojedinačnih karakteristika drveta razlikuju se međusobno u načinu kako ih senzori prepoznaju. Zbog tog je činioca razvijen modularni sistem senzora koji svakom kupcu omogućava rešenje, prilagođeno njegovim potrebama sa odličnom merom cene – kapaciteta. Ugrađene laserske kamere omogućavaju prepoznavanje standardnih karakteristika dveju strana daske, odnosno letve. Visokorezolucijska kamera u bojama obuhvaća i sigurno prepoznaje karakteristike boja. Ona ne omogućava samo prepoznavanja plavog obojenja i sl., nego i optimizovano razvrstavanje po bojama. Tako se, npr. lamele za masivne ploče pre lepljenja mogu klasifikovati i odgovarajuće razvrstati po bojama. Kod karakteristika drveta različite gustoće do izraza dolazi rendgenski senzor. On ”osvjetljava” obradak rendgenskim zracima te omogućava pogled u unutrašnjost drveta i klasifikovanje gustoće. Senzori za merenje iskrivljenosti, vlažnosti, neblanjanih mesta itd. zaokružuju koncept dodatnih senzora. Skener CombiScan+ R raspolaže i modulom za padajuće širine koji omogućava automatsko pomeranje kamera kod promene širine obratka. Ta je tehnologija jedinstvena u svojoj verziji. Ponuđenom koncepcijom senzora koji se mogu modularno nadograđivati CombiScan+ je u svakom trenutku spreman za budućnost, za nove zahteve u proizvodnji.

Korak 1: Weinig-ov se skener zasniva na različitim senzorima kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgenski senzor … Za svako područje upotrebe definiramo odgovarajuće senzore te njihovu kombinaciju koja je prilagođena vrsti drveta, kvalitetu površine i zahtevima kupaca. Naš cilj je dobiti najbolji mogući kvalitet za potrebnu aplikaciju.

Korak 2: Obradu slike – poput funkcionisanja mozga – preuzima visoko razvijen softver OptiCore. Prepoznaje i klasifikuje greške kao i varijacije boja u dasci.

Korak 3: Učinkoviti softver Opticore upravlja optimizacijom. On odabira najbolje moguće rešenje za dužinski rez i pri tome uzima u obzir sve želje kupca i zahteve za kvalitetom.

Pored senzora, kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgen, merenje iskrivljenosti, itd., kod optimizacije reza najveću ulogu igra softver skenera. Jednostavnost upravljanja, komfor i sigurnost odlučivanja najvažnija su svojstva. Sistem mora biti jednostavan za razumevanje, intuitivan za posluživanje i pouzdan u raspoloživosti i učinkovitosti. Novi OptiCore softver zadovoljava sve te tačke. Softver OptiCom Direct koji se već godinama koristi za optimizere ima optičku i operativnu osnovu te je stoga rukovanje sa obe mašine skoro identično.

OptiCore može preraditi neograničen broj različitih proizvoda i kvaliteta. Jednostavnim opisom kvaliteta pomoću zona s jedne se strane povećava iskorištenje a s druge je strane kupac u stanju postići veću diverzifikaciju kod svojih proizvoda. Precizan opis kvaliteta omogućava proizvodnju preciznije specificiranih proizvoda. Velikom preciznošću pri mjerenju različitih karakteristika drva tako možete postići veće iskorištenje svog sirovog drva. Različiti načini optimiranja – prema kvaliteti, prema iskorištenju, prema proizvodnim ciljevima – čine tehnologiju skeniranja još zanimljivijom. Tako se mogu odrediti proizvodni ciljevi koji su svi ostvarivi u isto vrijeme. Proizvodnja narudžbi s određenim brojem elemenata također nije problem. Zajednička softverska platforma omogućava sinergijske efekte kod upravljanja strojeva. To znači da softver kod optimiranja može uzeti u obzir i podatak, npr. o popunjenosti automatskog slagača OptiCut Stacker. To je samo jedan od primjera aktualne visoke tehnologije Weinig. Tako ste u svakom trenutku najbolje pripremljeni za zadatke i zahtjeve budućnosti.

Svi senzori su zaštićeni klimatizovanim kućištem. Laserske kamere već dolaze kao standardna oprema u svim našim sistemima. Sa maksimalno dostupno brzinu na tržištu garantuju visoku rezoluciju i najbolje rezultate. Uz stalan razvoj senzora, učinkovitost još se poboljšanva. Ova tehnologija otkriva nedostatke kao što su, npr. neskraćeno drvo, kvrge, risovi, kanali od smole, plavo/crveno obojenje i druge značajne greške u drvetu. Sofisticirani laserski sistem pouzdano otkriva i 3D oštećenja poput. rupa i nerobljeno drvo.

Veća rezolucija, i uzdužno i poprečno, detektuje greške u boji, kao i pukotine i rupe pouzdanije nego ikada pre.

CombiScan Evo C - Skener za optimizaciju dužinskog reza

Udružuje celokupna Weinig-ova iskustva sa područja dužinskog reza u jednom jedinstvenom paketu. Pomoću različitih senzorskih opcija skener se može prilagoditi potrebama pojedinačnih kupaca i tako uvek pruža najbolje rezultate. Tvrdo ili meko drvo, lepljeni elementi za prozore ili konstrukcijsko drvo, letve ili ploče, proizvodnja nameštaja ili građevinske ploče – sa tim ćete skenerom uvek dobiti optimalan rezultat.

– visoka produktivnost zbog automatskog prepoznavanja grešaka
– smanjivanje troškova za osoblje jer otpada obeležavanje grešaka koje zahteva puno posla.
– povećanje iskorištenja jer je preciznost prepoznavanja grešaka kod skenera bitno bolja od ručnog obeležavanja.
– fleksibilnija proizvodnja jer istovremeno možete proizvoditi i veoma različite kvalitete i proizvode.
– povećanje kvaliteta konačnog proizvoda.
– povećanje kvaliteta konačnog proizvoda sa obzirom na pojedinačne kupce.

Odlučujući činilac kod ciljanog optimizovanja reza sirovog drveta je optimalno prepoznavanje karakteristika drveta. Svojstva pojedinačnih karakteristika drveta razlikuju se međusobno u načinu kako ih senzori prepoznaju. Zbog tog je činioca razvijen modularni sistav senzora koji svakom kupcu omogućava rešenje, prilagođeno njegovim potrebama sa odličnom merom cene – kapaciteta.

Ugrađene laserske kamere omogućavaju prepoznavanje standardnih karakteristika sve četiri strane daske, odnosno letve. Mora se naglasiti i i četverostrano prepoznavanje trodimenzionalnih svojstava kao što je npr. ne skraćeno drvo. Visokorezolucijska kamera u bojama obuhvata i sigurno prepoznaje karakteristike boja. Ona ne omogućava samo prepoznavanja plavog oboljenja i sl., nego i optimizovano razvrstavanje po bojama. Tako se, npr. lamele za masivne ploče pre lepljenja mogu klasificirati i odgovarajuće razvrstati po bojama. Kod karakteristika drveta različite gustoće do izraza dolazi rendgenski senzor. On ”osvjetljava” obradak rendgenskim zrakama te omogućava pogled u unutrašnjost drva i klasificiranje gustoće. Senzori za merenje iskrivljenosti, vlažnosti, neblanjanih mesta itd. zaokružuju koncept dodatnih senzora.

Skener kao opciju može imati i modul za padajuće širine koji omogućava automatsko pomicanje kamera kod promjene širine obratka. Tako je prepoznavanje trodimenzionalnih svojstava dobro i kod manjih širina. Ta je tehnologija jedinstvena u svojoj izvedbi. Svojom koncepcijom senzora koji se mogu modularno nadograđivati CombiScan+ je u svakom trenutku spreman za budućnost, za nove zahtjeve u proizvodnji.

Korak 1: Weinig-ov se skener zasniva na različitim senzorima kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgenski senzor … Za svako područje upotrebe definiramo odgovarajuće senzore te njihovu kombinaciju koja je prilagođena vrsti drveta, kvalitetu površine i zahtevima kupaca. Naš cilj je dobiti najbolji mogući kvalitet za potrebnu aplikaciju.

Korak 2: Obradu slike – poput funkcionisanja mozga – preuzima visoko razvijen softver OptiCore. Prepoznaje i klasifikuje greške kao i varijacije boja u dasci.

Korak 3: Učinkoviti softver Opticore upravlja optimizacijom. On odabira najbolje moguće rešenje za dužinski rez i pri tome uzima u obzir sve želje kupca i zahteve za kvalitetom.

Skener CombiScan Evo C pogodan je za jedan ili više mašina za dužinsko rasecanje.

Pored senzora, kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgen, merenje iskrivljenosti, itd., kod optimizacije reza najveću ulogu igra softver skenera. Jednostavnost upravljanja, komfor i sigurnost odlučivanja najvažnija su svojstva. Sistem mora biti jednostavan za razumevanje, intuitivan za posluživanje i pouzdan u raspoloživosti i učinkovitosti. Novi OptiCore softver zadovoljava sve te tačke. Softver OptiCom Direct koji se već godinama koristi za optimizere ima optičku i operativnu osnovu te je stoga rukovanje sa obe mašine skoro identično.

OptiCore može preraditi neograničen broj različitih proizvoda i kvaliteta. Jednostavnim opisom kvaliteta pomoću zona s jedne se strane povećava iskorištenje a s druge je strane kupac u stanju postići veću diverzifikaciju kod svojih proizvoda. Precizan opis kvaliteta omogućava proizvodnju preciznije specificiranih proizvoda. Velikom preciznošću pri mjerenju različitih karakteristika drva tako možete postići veće iskorištenje svog sirovog drva. Različiti načini optimiranja – prema kvaliteti, prema iskorištenju, prema proizvodnim ciljevima – čine tehnologiju skeniranja još zanimljivijom. Tako se mogu odrediti proizvodni ciljevi koji su svi ostvarivi u isto vrijeme. Proizvodnja narudžbi s određenim brojem elemenata također nije problem. Zajednička softverska platforma omogućava sinergijske efekte kod upravljanja strojeva. To znači da softver kod optimiranja može uzeti u obzir i podatak, npr. o popunjenosti automatskog slagača OptiCut Stacker. To je samo jedan od primjera aktualne visoke tehnologije Weinig. Tako ste u svakom trenutku najbolje pripremljeni za zadatke i zahtjeve budućnosti.

Svi senzori su zaštićeni klimatizovanim kućištem. Laserske kamere već dolaze kao standardna oprema u svim našim sistemima. Sa maksimalno dostupno brzinu na tržištu garantuju visoku rezoluciju i najbolje rezultate. Uz stalan razvoj senzora, učinkovitost još se poboljšanva. Ova tehnologija otkriva nedostatke kao što su, npr. neskraćeno drvo, kvrge, risovi, kanali od smole, plavo/crveno obojenje i druge značajne greške u drvetu. Sofisticirani laserski sistem pouzdano otkriva i 3D oštećenja poput. rupa i nerobljeno drvo.

Veća rezolucija, i uzdužno i poprečno, detektuje greške u boji, kao i pukotine i rupe pouzdanije nego ikada pre.

CombiScan Evo S - Skener za razvrstavanje na najvećem nivou

… potvrđuje svoju ulogu u području skenera visokog učinka za razvrstavanje. Skener se pomoću različitih opcija senzora potpuno prilagođava potrebama kupca i tako stalno daje idealne rezultate. Meko ili tvrdo drvo, razvrstavanje po bojama ili razvrstavanje za ploče za nameštaj, profiliran ili neblanjan materijal – sa novim CombiScan+ S skenerom uvek ste opremljeni za budućnost.

 • – Visoka produktivnost zbog automatskog prepoznavanja grešaka.
 • – Smanjivanje troškova za osoblje jer otpada obeležavanje grešaka koje zahteva puno posla.
 • – Povećanje iskorišćenja jer je preciznost prepoznavanja grešaka kod skenera bitno bolja od ručnog obeležavanja.
 • – Fleksibilnija proizvodnja jer istovremeno možete proizvoditi i veoma različit kvalitet i proizvode.
 • – Povećanje kvaliteta konačnog proizvoda.
 • – Povećanje kvaliteta konačnog proizvoda sa obzirom na pojedinačne kupce.
 • – Konstantan kvalitet za svaki cilj što znači manje reklamacija.

Odlučujući činilac kod ciljanog optimizovanja reza sirovog drveta je optimalno prepoznavanje karakteristika drveta. Svojstva pojedinačnih karakteristika drveta razlikuju se međusobno u načinu kako ih senzori prepoznaju. Zbog tog je činioca razvijen modularni sistav senzora koji svakom kupcu omogućava rešenje, prilagođeno njegovim potrebama sa odličnom merom cene – kapaciteta.

Ugrađene laserske kamere omogućavaju prepoznavanje standardnih karakteristika sve četiri strane daske, odnosno letve. Mora se naglasiti i i četverostrano prepoznavanje trodimenzionalnih svojstava kao što je npr. ne skraćeno drvo. Visokorezolucijska kamera u bojama obuhvata i sigurno prepoznaje karakteristike boja. Ona ne omogućava samo prepoznavanja plavog oboljenja i sl., nego i optimizovano razvrstavanje po bojama. Tako se, npr. lamele za masivne ploče pre lepljenja mogu klasificirati i odgovarajuće razvrstati po bojama. Kod karakteristika drveta različite gustoće do izraza dolazi rendgenski senzor. On ”osvjetljava” obradak rendgenskim zrakama te omogućava pogled u unutrašnjost drva i klasificiranje gustoće. Senzori za merenje iskrivljenosti, vlažnosti, neblanjanih mesta itd. zaokružuju koncept dodatnih senzora.

Skener kao opciju može imati i modul za padajuće širine koji omogućava automatsko pomicanje kamera kod promjene širine obratka. Tako je prepoznavanje trodimenzionalnih svojstava dobro i kod manjih širina. Ta je tehnologija jedinstvena u svojoj izvedbi. Svojom koncepcijom senzora koji se mogu modularno nadograđivati CombiScan+ je u svakom trenutku spreman za budućnost, za nove zahtjeve u proizvodnji.

Korak 1: Weinig-ov se skener zasniva na različitim senzorima kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgenski senzor … Za svako područje upotrebe definiramo odgovarajuće senzore te njihovu kombinaciju koja je prilagođena vrsti drveta, kvalitetu površine i zahtevima kupaca. Naš cilj je dobiti najbolji mogući kvalitet za potrebnu aplikaciju.

Korak 2: Obradu slike – poput funkcionisanja mozga – preuzima visoko razvijen softver OptiCore. Prepoznaje i klasifikuje greške kao i varijacije boja u dasci.

Korak 3: Učinkoviti softver Opticore upravlja optimizacijom. On odabira najbolje moguće rešenje za dužinski rez i pri tome uzima u obzir sve želje kupca i zahteve za kvalitetom.

Pored senzora, kao što su npr. laserske kamere, kamere u bojama, rendgen, merenje iskrivljenosti, itd., kod optimizacije reza najveću ulogu igra softver skenera. Jednostavnost upravljanja, komfor i sigurnost odlučivanja najvažnija su svojstva. Sistem mora biti jednostavan za razumevanje, intuitivan za posluživanje i pouzdan u raspoloživosti i učinkovitosti. Novi OptiCore softver zadovoljava sve te tačke. Softver OptiCom Direct koji se već godinama koristi za optimizere ima optičku i operativnu osnovu te je stoga rukovanje sa obe mašine skoro identično.

OptiCore može preraditi neograničen broj različitih proizvoda i kvaliteta. Jednostavnim opisom kvaliteta pomoću zona s jedne se strane povećava iskorištenje a s druge je strane kupac u stanju postići veću diverzifikaciju kod svojih proizvoda. Precizan opis kvaliteta omogućava proizvodnju preciznije specificiranih proizvoda. Velikom preciznošću pri mjerenju različitih karakteristika drva tako možete postići veće iskorištenje svog sirovog drva. Različiti načini optimiranja – prema kvaliteti, prema iskorištenju, prema proizvodnim ciljevima – čine tehnologiju skeniranja još zanimljivijom. Tako se mogu odrediti proizvodni ciljevi koji su svi ostvarivi u isto vrijeme. Proizvodnja narudžbi s određenim brojem elemenata također nije problem. Zajednička softverska platforma omogućava sinergijske efekte kod upravljanja strojeva. To znači da softver kod optimiranja može uzeti u obzir i podatak, npr. o popunjenosti automatskog slagača OptiCut Stacker. To je samo jedan od primjera aktualne visoke tehnologije Weinig. Tako ste u svakom trenutku najbolje pripremljeni za zadatke i zahtjeve budućnosti.

Svi senzori su zaštićeni klimatizovanim kućištem. Laserske kamere već dolaze kao standardna oprema u svim našim sistemima. Sa maksimalno dostupno brzinu na tržištu garantuju visoku rezoluciju i najbolje rezultate. Uz stalan razvoj senzora, učinkovitost još se poboljšanva. Ova tehnologija otkriva nedostatke kao što su, npr. neskraćeno drvo, kvrge, risovi, kanali od smole, plavo/crveno obojenje i druge značajne greške u drvetu. Sofisticirani laserski sistem pouzdano otkriva i 3D oštećenja poput. rupa i nerobljeno drvo.

Veća rezolucija, i uzdužno i poprečno, detektuje greške u boji, kao i pukotine i rupe pouzdanije nego ikada pre.

Slični proizvodi

Skeneri visokog učinka sa niskim stupnjem investicije – nova srednja klasa Weinig skenera.

Najprofitabilnije rešenje za optimizovanje rasecanja drveta.

Nova dimenzija skenera za sortiranje drveta po tvrdoći.