Visoka fleksibilnost za svakodnevnu uportrebu

Više o mašini

Serija WEINIG Unimat nudi odličan odnos cene i performansi u kombinaciji sa izvanrednim kvalitetom. To svakako važi i za Unimat 300 i Unimat 500, koji se odlikuju idealnom mašinskom tehnologijom za kvalitetno profilisanje. Standardne verzije nudi sve bitne komponente kako bi se to postiglo i pogodne su za proizvodnju malih serija.

Četverostrana blanjalica Unimat 300 i Unimat 500 su u kompaktnoj i teškoj verziji i daju visoku fleksibilnost za svakodnevnu upotrebu. Zahvaljujući velikom broju paketa opreme dobili ste veliku prednost u proizvodnji.

Unimat 200 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila.

Pomoću komandi mašine, podešavanje dimenzija ili profila je dečija igra. Kontrole određuju ciljne vrednosti položaja vretena. Mašina se takođe automatski postavlja koristeći motorizovane osovine u pogledu širine i visine. U najkraćem vremenu, mašina je podešena i spremna za proizvodnju.

Kontrole mašine su u suštini u stanju da sačuvaju vrednosti podešavanja mašine za bilo koji profil. Ako želite da ponovo napravite isti profil kasnije, kontrole preuzimaju vrednosti podešavanja. Ovo čini proces podešavanja mnogo lakšim. To takođe znači poboljšanu sigurnost za operatera jer je rizik od grešaka minimalan.

Kvalitet Vaših krajnjih proizvoda počinje našom proizvodnjom i montažom. Ključ za to je preciznost proizvodnje, koja je odgovorna za minimum vibracija u mašini i osiguravanje da sto i ograda mašine ostaju tačno pod pravim uglom jedan prema drugom. Dodatni elementi pritiska garantuju nesmetano vođenje obradaka duž ograde mašine. Rezultat je precizna izrada profila.

Tehnologija WEINIG vam omogućava da ravnomerno ravnate iskrivljene ili zakrivljene radne komade bez ponovnog podešavanja. Prvi valjak za uvlačenje ima vertikalno pneumatsko podešavanje, tako da možete odrediti odgovarajuće podešavanje kako bi se osiguralo da će se izratak iz mašine izravnati bez pramca ili izvući luk.

Video

Pusti video

Opcije

Da li često imate složene profile za proizvodnju? U tom slučaju univerzalno vreteno je koristan dodatak vašem rasporedu vretena. Može se koristiti 360 ° i praktično deluje kao jedna vreteno na svakoj strani. Odlično je pogodan za žlebove, zarezivanje i profilisanje ili razdvajanje obradaka (ušteda u drvetu!).

EasiCom je kompaktan sistem za kontrolu računara sa uputstvom za korisnike koji je orijentisan ka radnom delu direktno na Unimat 200 i intuitivno upravljanje preko ekrana osetljivog na dodir. Na prvi pogled dobijate jasne informacije i razumljivu dokumentaciju o trenutnom podešavanju vašeg Unimata 200. EasyCom Vam omogućava da upravljate alatima na mašini, unosite nove podatke o alatima nakon izoštravanja i sa lakoćom skladištite dodatna podešavanja. Prilikom planiranja, brza promena širine i debljine se može izvršiti pritiskom na dugme. EasyCom povećava dostupnost vašeg uređaja dok vam pomaže da poboljšate kvalitet izradaka i brzo učitavanje ponovljenih podešavanja.