Četverostrana blanjalica za optimalnu produktivnost

Više o mašini

Odličan dizajn i odlična izrada do zadnjeg detalja, tipično Weinig.  Sa Powermat-om 1500 Weinig nudi izvanredni model blanjalice kao standardni model. Iza svake visoko produktivne mašine stoji koncept dizajna koji vas postavlja u vodeći položaj nadzora nad troškovima, zagarantovanim rokovima nabavke i željama Vaših stranki. Sa četvorostranom blanjalicom Powermat 1500 doživećete  potpunu uproduktivnost Weinig blanjalice.

Svojim posebnim dizajnom Powermat 1500 nudi izvanredno jednostavno korištenje i maksimalne doprinose. Desetogodišnja iskustva utiecala su na razvoj ove mašine. Powermat 1500 se svojim dodacima može u potpunosti prilagoditi vašim individualnim potrebama. Rezultat je mašina koja se može suočiti s najzahtjevnijim aplikacijama i osigurati kvalitet.

Podešavanje mašine mora biti brzo i jednostavno. Blanjalice Powermat 1500 karakteriše brz i korisniku prikladan pristup unutrašnjosti mašine. Sva potrebna podešavanja mogu biti izvedena sa prednje strane. S time povećavate sigurnost i štedite vreme!

Jedna od glavnih prednosti koncepta Powermat 1500 blanjalice je u smanjenju vremena podešavanja mašine na minimum. Sve je moguće izvesti sa dodatnom opremom, kao npr. sistem postavljanja alata Power Lock. Njime možete postići potpunu fleksibilnost blanjalice jer vam česta zamena alata neće smanjiti produktivnost proizvodnje.

Ako je profil na četverostranoj blanjalici već bio izrađen i spremljen, u svakom trenutku ga možemo opet pozvati, odnosno, “izvući” iz memorije – to nam posebno olakšava rad i smanjuje vreme za podešavanje mašine, što znači veću sigurnost za osobu, koja radi na mašini, jer je rizik od greške minimalan.

Iskoristivo korištenje resursa jedan je od najmoćnijih trendova današnjice. U prošlosti, Weinig je uvek uzimao u obzir i taj aspekt  pri dizajniranju novih proizvoda, a posebno sada u novijoj Powermat seriji blanjalica. Uz ugradnju energetsko iskoristivih IE3 motora, posebnu pažnju namenili su novom konceptu usisavanja. Novi oblik haube za usisavanje smanjuje nam potrebu za snagom usisavanja što vodi prema smanjenju potrošnje energije.

 

Powermat 1500 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila.

Sistem nadzora obradaka automatski prepoznaje da li je obradak u mašini ili ne. Taj sistem omogućuje promene dimenzija dok mašina radi. Jednostavno korištenje i ušteda vremena – vaša korist.

Novi radni sistemComfort set sadrži veliki broj prilagođavanja pneumatskih pritisnih elemenata i vođica bez potrebnog alata, koji se brzo izvode, detaljno i bez greške. Tim sistemom postavljanje i upravljanje mašinom još je udobnije i jednostavnije.

Danas moderna tehnologija može ponuditi veću podršku operateru mašine. Smart Touch sistemu, Weinig nudi inovativno rešenje koje uz glavnu upravljačku jedinicu i ekran, nudi i prikaz postavki na mobilnoj tablici. Na taj način operater mašine ima uvek na raspolaganju važne podatke.

Video

Pusti video

Opcije

Nakon dolaska na tržište bio je senzacija, a danas je ustaljen svuda gde je potreban kvalitet: originalni sistem za upinjanje za PowerLock alat. Kompaktnu glavu alata u potpunosti se može zameniti. PowerLock tako jednostavno radi: alat otpustite pritiskom na taster i odstranite ga. Stavite novi alat i pritiskom na taster ga montirajte. Završeno. Brža i udobnija zamena alata, kao sa Weinig-ovim PowerLock sistemom, nije moguća kod niti jedne druge četverostrane blanjalice. S PowerLock alatom možete udvostručiti broj metara na dan, bitno smanjiti troškove po pojedinačnom obratku i skratiti dostavne rokove. Jednostavnim pritiskom na taster!

Sa PowerCom Plus sistemom i osovinama sa motornim pogonom, četverostranu blanjalicu Powermat 1500 možemo nadograditi do CNC upravljačke mašine.  Sa PowerCom Plus sistemom može se upravljati sa više mašine, upravljati alatima i profilima, optimizovati proizvodnju i narudžbine, upravljati korisnicima i još više. Sa programskom opremom možete upravljati sa do 10.000 podataka profila i alata.

Pneumatski pritisni elementi garantuju detaljno upravljanje obratkom kroz mašinu. Zbog toga je jako važno ispravno podešavanje. Zbog toga pritisni valjak, koji se pomera sa levim vretenom, nudi važnu prednost. Pritisni valjak za određeni alat potrebno je samo jednom podesiti, što bitno smanjuje vreme podešavanja.

Na Weinigovim PowerLine četverostranim blanjalicama mobilno je vreteno izvrsna pomoć kod blanjanja različito širokih obradaka – npr. kod proizvodnje širinsko lepljenih ploča, stepenica, itd.

Na stolu za ravnanje automatski se meri širina obradaka, a levo se vreteno automatski postavlja na odgovarajuću poziciju i u prolazu poblanja obradak uz najveće moguće iskorištenje.

Upravljanje mobilnog vretena vrši se putem upravljača PowerLine četverostrane blanjalice.

Četverostrana blanjalica Powermat 1500 ima mogućnost ugradnje Vario kućišta za usisavanje na levom i gornjem vretenu, što dodatno smanjuje vreme podešavanja mašine tekom zamene alata – oba pritisna elementa (ispred i iza vretena) sinhronizirano se pomeraju potrebnu vrednost koju nam daje upravljač mašine. Ne može biti jednostavnije!

Weinigov Plus sistem poboljšava produktivnost vaše četverostrane Powermat 1500 blanjalice kako bi mogla postati visokoproduktivni centar za obradu drveta. Pojedinačni moduli sistema međusobno se poklapaju za dostizanje savršenih rezultata, a posebno kada se suočavamo sa izazovima brzih rokova dostave i zadovoljavanjem individualnih potreba naših kupaca. Ovde Weinig pokazuje svoju prednost, ne samo u tehnologiji mašina, već i u celoj proizvodnoj infrastrukturi, od skice profila do podešavanja mašine. Sa Weinigovim sistemom Plus možete se jednostavno suočiti sa svakodnevnim izazovima.