Nova mašina koja nudi do sada nevidjene mogućnosti.

Više o mašini

Uvođenjem serije Powermat 2004. godine, WEINIG je započeo novu eru za blanjanje i profilisanje. Sada, sa Powermat 700 stigla je sledeća generacija; nudeći neslućene mogućnosti.

Rezultat je izvanredna fleksibilnost: kratko vrijeme podešavanja mašine i velika udobnost. Sve što današnje tržište četverostranog blanjanja i profiliranja zahteva.

Podešavanje mašine mora biti brzo i jednostavno. Blanjalice Powermat 700 karakteriše brz i korisniku prikladan pristup unutrašnjosti mašine. Sva potrebna podešavanja mogu biti izvedena sa prednje strane. S time povećavate sigurnost i štedite vreme!

Pomoću brojača, podešavanje dimenzija i menjanje profila postaje vrlo lagano. Upravljačem određujemo ciljne vrednosti vretena. Pomoću CNC upravljačkih osovina mašina se automatski pozicionira. Tako je mašina vrlo brzo podešena i spreman za uporabu.

Ako je profil na četverostranoj blanjalici već bio izrađen i spremljen, u svakom trenutku ga možemo opet pozvati, odnosno, “izvući” iz memorije – to nam posebno olakšava rad i smanjuje vreme za podešavanje mašine, što znači veću sigurnost za osobu, koja radi na mašini, jer je rizik od greške minimalan.

Weinig ima, kao proizvođač mašina i alata, iskustva i sa usklađivanjem broja okretanja u minuti i prilagođavanjem alata tako da maksimalno odgovara pojedinačnoj mašini. Ta iskustva doprinose većoj produktivnosti.  Većim brojem okretanja alata čuvamo izvanredan kvalitet površine kod većih pomeranja.

 

Kao i sve Weinig-ove mašine, tako se i četvorostrana mašina za blanjanje Powermat 2400 temelji na održivom konceptu, dakle, na dugom veku trajanja sa visokom produktivnošću, pouzdanosti i sigurnosti.

Video

Pusti video

Opcije

Nakon dolaska na tržište bio je senzacija, a danas je ustaljen svuda gde je potreban kvalitet: originalni sistem za upinjanje za PowerLock alat. Kompaktnu glavu alata u potpunosti se može zameniti. PowerLock tako jednostavno radi: alat otpustite pritiskom na taster i odstranite ga. Stavite novi alat i pritiskom na taster ga montirajte. Završeno. Brža i udobnija zamena alata, kao sa Weinig-ovim PowerLock sistemom, nije moguća kod niti jedne druge četverostrane blanjalice. S PowerLock alatom možete udvostručiti broj metara na dan, bitno smanjiti troškove po pojedinačnom obratku i skratiti dostavne rokove. Jednostavnim pritiskom na taster!

Sa PowerCom Plus sistemom i osovinama sa motornim pogonom, četverostranu blanjalicu Powermat 700 možemo nadograditi do CNC upravljačke mašine.  Sa PowerCom Plus sistemom može se upravljati sa više mašine, upravljati alatima i profilima, optimizovati proizvodnju i narudžbine, upravljati korisnicima i još više. Sa programskom opremom možete upravljati sa do 10.000 podataka profila i alata.

Pneumatski pritisni elementi garantuju detaljno upravljanje obratkom kroz mašinu. Zbog toga je jako važno ispravno podešavanje. Zbog toga pritisni valjak, koji se pomera sa levim vretenom, nudi važnu prednost. Pritisni valjak za određeni alat potrebno je samo jednom podesiti, što bitno smanjuje vreme podešavanja.

Na Weinigovim PowerLine četverostranim blanjalicama mobilno je vreteno izvrsna pomoć kod blanjanja različito širokih obradaka – npr. kod proizvodnje širinsko lepljenih ploča, stepenica, itd.

Na stolu za ravnanje automatski se meri širina obradaka, a levo se vreteno automatski postavlja na odgovarajuću poziciju i u prolazu poblanja obradak uz najveće moguće iskorištenje.

Upravljanje mobilnog vretena vrši se putem upravljača PowerLine četverostrane blanjalice.