Mašine za rendisanje i profilisanje konstruisane su za uzdužnu obradu proizvoda od masivnog drveta, MDF-a, plastike ili drugih odgovarajućih materijala. U jednom prolazu proizvod jednostavno izblanjamo, profilišemo ili rasečemo. Obradci se kroz mašinu transportuju pomoću mnogobrojnih pogonskih valjaka.

Višelisni cirkulari igraju ključnu ulogu u preradi masivnog drva – optimizovanje kod razrezivanja znači smanjenje troškova. Kod razrezivanja letava, razrezivanje za proizvodnju masivnih ploča ili kod samog optmizovanja razrezivanja – Weinig-ovi višelisni cirkulari su sinonim za najveću produktivnost kod odličnog iskorištenja drveta.

Dužinsko razrezivanje jedan je od najbitnijih koraka kod prerade i maksimalnog iskorištenja masivnog drveta. Ručno razrezivanje je veoma teško a pored toga i preopasno. Moderne tehnike razrezivanja sa optimizerima Weinig, omogućavaju sigurno i profitabilno razrezivanje.

Linije za dužinsko nastavljanje se uglavnom koriste u proizvodnji ploča za nameštaj, kuhinjskih stolova i lepljenih elemenata za prozore.

U velikim ili malim pogonima za obradu drveta, razrezivanje je jedna najbitnijih faza. Izbor pravog banseka ima ključnu ulogu kod optimalnog iskorištenja drveta i time kod veće dobiti.

Poprečno i podužno rezanje – jednostavan proces sa više koristi nego što mislite – povećana produktivnost, stvaranje vriednosti, zaštita resursa i, ne manje važno, profit. Na kraju, svaki radni predmet mora biti poprečno  ili podužno presečen u nekom trenutku tokom proizvodnje.

Lepljenje masivnog drveta se u sve većoj meri koristi u proizvodnji stepenica, masivnih ploča za nameštaj, ljepljenih elemenata za prozore i konstrukcijskog drveta. WEINIG prese omogućuju maksimalnu iskoristivost drveta, brzo stvrdnjavanje lepka i fleksibilnu proizvodnju.

Dvostruki profileri su „svemogući“ među mašinama za obradu drveta. Lako se može baviti uzdužnim i poprečnim profilisanjem kroz prolaz. Radni komadi se prenose preko različitih procesnih jedinica na lančanom transporteru. U tom procesu, radni komadi se drže pod pritiskom i pritisnu na referentnu površinu, lančani transporter. Kao rezultat, radni komadi se uvek obrađuju sa vidljivom stranom nadole.

Sa serijom Rondamat WEINIG nudi program mašina za brušenje koji su prilagođeni individualnim zahtevima. Sa ručnim ili potpuno automatskim upravljanjem. Zajedničko svim mašinama je izvanredna preciznost. Svi su izgrađeni u skladu s visokim standardima kao i WEINIG-ovi strojevi za blanjanje. Stoga nije slučajnost što većina servisa za brušenje danas radi WEINIG-ovim Rondamatom.

Weinig CNC oprema je dizajnirana za površinske i gredne delove od punog drveta za najviše zahteve kvaliteta i fleksibilnosti. Prozori, vrata, fasade, zimski vrtovi, pa čak i izgradnja nameštaja i montažna konstrukcija samo su mali deo trenutnih oblasti primene.

 

Oprema za skeniranje – konstantno automatsko saznavanje grešaka na drvetu, različitih nijansi i boja… – za optimalno iskorištenje drvne sirovine!

Preciznost i najbolje mašine zavise od alata kojim je opremljen.
Kao vodeći svetski proizvodjač mašina za obradu drveta znamo o čemu pričamo. Profilšete pomoću našeg ”know-how”-a i odlučite se za originalan WEINIG alat. Koncern WEINIG vama dobavlja optimalan alat za svaki tip mašine.

Saznajte više o ostalim Weinig proizvodima.