Zahvaljujući njemu, pripremljeni ste za sve izazove.

Više o mašini

Četverostrana blanjalica Weinig Unimat 800 je vrlo je snažna mašina za radne širine do 310 mm. Mašina nudi savršeno podešenu koncepciju. Svejedno je proizvodite li letvice ili široke profile – zahvaljujući Unimatu 800 pripremljeni ste za sve izazove.
Model Unimat 800 iz UniLine serije ima sve karakteristike, koje odlikuju Weinigove četverostrane blanjalice – teško liveno postolje, potpuno koncentrična vretena te pouzdan pogonski sistem.

Možete se odlučiti i za Memory ili EasyCom upravljač koji dodatno olakšava zamenu alata i podešavanje mašine.
Radna širina mašine je 310 mm, a radna visina 160 mm.
Moguća je verzija sa 5 ili 6 vretena – Unimat 817 i Unimat 818, vretena imaju 6.000 okretaja u minuti.

Unimat 800 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitetu površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila – čak i pri velikim brzinama punjenja.

Pomoću komandi mašine, podešavanje dimenzija ili profila je dečija igra. Kontrole određuju ciljne vrednosti položaja vretena. Mašina se takođe automatski postavlja koristeći motorizovane osovine u pogledu širine i visine. U najkraćem vremenu, mašina je podešena i spremna za proizvodnju.

Kontrole mašine su u suštini u stanju da sačuvaju vrednosti podešavanja mašine za bilo koji profil. Ako želite da ponovo napravite isti profil kasnije, kontrole preuzimaju vrednosti podešavanja. Ovo čini proces podešavanja mnogo lakšim. To takođe znači poboljšanu sigurnost za operatera jer je rizik od grešaka minimalan.

Kvalitet Vaših krajnjih proizvoda počinje našom proizvodnjom i montažom. Ključ za to je preciznost proizvodnje, koja je odgovorna za minimum vibracija u mašini i osiguravanje da sto i ograda mašine ostaju tačno pod pravim uglom jedan prema drugom. Dodatni elementi pritiska garantuju nesmetano vođenje obradaka duž ograde mašine. Rezultat je precizna izrada profila.

Svojim ultra-robusnim okvirom mašine i velikom brzinom punjenja, Unimat 800 je optimalno prilagođen aplikacijama kao što je pred-planiranje, gdje je potrebna viša raspoloživost i niska vremena zastoja u radu u više smena. Unimat 800 ima sve preduslove za optimalno ispunjavanje ovih zahteva.

Pri većim brzinama punjenja, spajanje je neophodno za postizanje dobrog kvaliteta površine. Međutim, spajanje takođe zahteva veoma malu toleranciju u pogledu stvarne tačnosti rada alata. Ova istinska radna preciznost se postiže pomoću hidrauličnih alata, koji se na prednjoj strani mašine oslanjaju na spoljni ležaj. Standardni Unimat 800 poseduje hidraulične ležajeve vanbrodskog motora, koji garantuju visoku tačnost pri radu i visoku preciznost prilikom proizvodnje vaših proizvoda uprkos velikoj radnoj širini.

U zavisnosti od stanja sirovine, preporučljivo je imati snažno napajanje mašine – naročito sa savijenim, vlažnim ili teškim delovima. Unimat 800 ima snažan ulaz sa 3 valjka koji garantuje sigurno napajanje mašine. Posebno kada se kombinuje sa mehanizacijom napajanja, ulaz sa 3 valjka predstavlja optimalno napajanje traka i ploča.

Video

Pusti video

Opcije

Tehnologija spajanja i hidraulični alati daju odličan kvalitet površine. Uz Unimat 800 možete izabrati ovu kombinaciju i lako iskoristiti: kombinovani alati koje je razvio WEINIG osiguravaju da svi noževi u glavi rezača imaju potpuno identičan krug rezanja, što rezultira odgovarajućim visokim kvalitetom površine. Može se koristiti i ravna spojnica za četverostrano planiranje – ručno upravljanje – i potpuno automatski profil. WEINIG know-how i iskustvo garantuju potpunu pouzdanost procesa naše vodeće tehnologije.

EasiCom je kompaktan sistem za kontrolu računara sa uputstvom za korisnike koji je orijentisan ka radnom delu direktno na Unimat 800 i intuitivno upravljanje preko ekrana osetljivog na dodir. Na prvi pogled dobijate jasne informacije i razumljivu dokumentaciju o trenutnom podešavanju vašeg Unimata 800. EasyCom Vam omogućava da upravljate alatima na mašini, unosite nove podatke o alatima nakon izoštravanja i sa lakoćom skladištite dodatna podešavanja. Prilikom planiranja, brza promena širine i debljine se može izvršiti pritiskom na dugme. EasyCom povećava dostupnost vašeg uređaja dok vam pomaže da poboljšate kvalitet izradaka i brzo učitavanje ponovljenih podešavanja.