Inteligentni koncept za profitabilno sečenje.

Više o mašini

Kompaktni, robusni VarioRip je idealna mašina za male i srednje pogone. Da li kao višelisni, ili optimizujući cirkular – novi VarioRip 310 blista već u standardu sa kvalitetnom opremom i savršenim komforom rukovanja. Brzo podešavanje omogućava patentirana QuickFix-sistem. Maksimalnu zaštitu rukovaoca obezbeđuje od strane WEINIG-a razvijen i patentiran sistem SafetyPlus. Ukoliko se opremi za do 2 pokretne testere, VariRip je pametan korak ka optimizovanju drveta. Zahvaljujući modularnoj gradnji, VarioRip se optimalno prilagodi svakom zahtevu.

Automatski podesivi listovi testere pružaju maksimalnu fleksibilnost prilikom sečenja. Mašina je optimalno podešena za svaku tablu u sekundama. Na taj način proizvodite samo ono što vam je potrebno za vreme proizvodnje. Originalna pravovremena proizvodnja uz maksimalnu regeneraciju drveta.

Prizma – dvostrana vođica lanca za punjenje je potpuno slobodna. Precizan transport delova koji se postiže je preduslov za precizne rezultate sečenja. Posebno harmonizovane legure takođe garantuju dugi vek trajanja sistema za punjenje.

SafetyPlus obezbeđuje optimalnu zaštitu operatera mašine. Dodatna zavesa od kevlara dopunjuje konvencionalnu zavesu od komadića. Ovo optimalno štiti opasnu zonu. Ova patentirana sigurnosna karakteristika je standardna kod svih WEINIG-ovih cirkulara.

Video

Pusti video

Opcije

RipAssist znači da možete optimalno koristiti svoje sirovine lakše nego ikada ranije:
1. Poravnajte ploču na fiksni laser
2. Označite širinu ploče
3. Gotovo!
RipAssist automatski izračunava optimalno rešenje ploče i postavlja pokretne listove testere. Operater koristi laserske linije na ploči da kontroliše rezultat i može korigovati sistem preko džojstika ili ekrana osetljivog na dodir gde je to potrebno.

Vidite šta možete rezati.

Šiljci na lancu pojačavaju zahvat na radnom komadu. Na taj način se obezbeđuje optimalan transport kroz mašinu, posebno sa naglašenim drvetom. Time se sprečava bočno odstupanje lamela, čime se štite listovi testere. Rezultat je izvanredan kvalitet sečenja, dugi radni vek listova testere i tanje pukotine.

Slični proizvodi

Robusni višelisni cirkular sa mnogo mogućnosti.

Višelisni cirkular sa do tri podesiva sečiva za optimalno i kvalitetno sečenje.

Višelisni cirkular sa dvostrukim ulegnućem za optimalno i kvalitetno sečenje.

Višelisni cirkular sa do četiri podesiva sečiva za optimalno i kvalitetno sečenje.