Ručno unakrsno sečenje velikih preseka – sigurno i efikasno

Više o mašini

Mašina je pogodna i za daske i za veće grede ili nosače. Tapacirane ploče se mogu koristiti i sa šiljcima (opcionalno), oni pouzdano osiguravaju. Zahvaljujući dvostranom radu, poprečni presek zadovoljava stroge sigurnosne standarde. Šina valjka se može produžiti ispred ili iza testere radi lakšeg transporta predmeta obrade. Različite verzije nosača omogućavaju precizno sečenje.

Glavne prednosti mašine

Detalji

Potpuno revidirana konstrukcija mašine uključuje zaštitni štit, držače i kontrolu sa dve ruke u standardnoj verziji. Pored toga, nudi brzo spuštanje i pneumatski kontrolisani list testere. Osim toga, agregat testere se sigurno spušta čak i u slučaju nepredviđenog prekida procesa rezanja (npr. Pneumatski ili nestanak struje).
 
Ciklus sečenja C 700+ je značajno optimizovan u odnosu na rukovanje malim i velikim presecima. Jedinica testere se pomera na dve vođice. List testere se diže iz svog početnog položaja napred i pomera se unazad tokom rezanja testere. Za manji poprečni presek koji štedi vreme, testere se može zaključati u krajnjem zadnjem položaju kako bi se obavili kratki hodovi.
 
Poklopac lista testere može se lako otvoriti sa strane mašine kako bi se pristupio listu testere za potrebe održavanja. Električna zaštita sprečava ulazak tokom procesa sečenja.
 

Video

Pusti video

Opcije

Mašina je montirana na dve linearne vođice i može se ručno pozicionirati u dubinu. Pneumatski se može pričvrstiti u bilo kojem položaju. Testera se može pričvrstiti mehaničkim priključkom na nosač obratka. Prednost: Testera se može prilagoditi traženoj širini drveta. Na taj način se optimizuje radni ciklus i smanjuju vremena praznog hoda. Moguća podesiva dubina: cca. 640 mm.
 
Pozicioni laser je fiksiran na okvir mašine i služi za označavanje položaja lista testere pomoću laserske linije. Prednost ove opcione osobine je olakšano pozicioniranje obratka za precizan poprečni rez. Ovo smanjuje vreme praznog hoda pri ručnom pozicioniranju i značajno povećava prinos drveta. Nema opasnosti za oči, jer se laserski položaj zrači prema dole kroz poklopac.
 
OptiCut C 50 podložna poprečna testera se može nadograditi automatskim sistemom za pozicioniranje EasyStop koji se može koristiti istovremeno sa uređajem za zaustavljanje dužine i pozicioniranjem potiskivača. Zahvaljujući dodirnom ekranu osetljivom na pritisak operativnog uređaja OptyCom, sistem se može rukovati lako i na intuitivan način. Zahvaljujući ovom kombinovanom sistemu, više niste dužni da ručno podešavate radove – neka EasyStop uradi ovaj posao! Sistem pozicioniranja se odnosi na testeru i automatski poravnava radni komad na željenu dužinu
 

Slični proizvodi

Ručno unakrsno sečenje orijentisano ka budućnosti – bezbedno i efikasno.

Odličan za univerzalno rešavanje sečenja u manjim, srednje velikim i velikim pogonima.