Weinig Hydromat 3500 Novi kalup za efektivnu izradu arhitektonskih letvica

Više o mašini

Hydromat 3500 je idealna mašina za proizvodnju arhitektonskih letvica i panela. Od najjednostavnijih jezičaka i žljebova, sve vrste pločastih i krunskih kalupa do unutrašnjih i spoljašnjih obloga, dekinga, parketa, prozorskih profila i još mnogo toga. Možete sve lako i efikasno proizvoditi na istoj mašini.
Podešavanja su brza i jednostavna zahvaljujući standardnim CNC kontrolama i 100 mm aksijalnom podešavanju na bočnim vretenima. Mašinu možete da pripremite za promene profila bez dodatnih izmena alata kako biste maksimalno koristili alat i vremena. A kada su potrebne izmene alata, one se mogu obaviti u najkraćem vremenu zahvaljujući inteligentnoj ergonomiji.

Da li proizvodite tvrdo, meko drvo ili čak MDF? Na ovoj mašini možete proizvesti sve ovo sa izuzetnim kvalitetom površine. Želite li proizvoditi planirane proizvode u velikim količinama? Hydromat 3500 može to da uradi sa impresivnim rezultatima. Hydromat 3500 omogućava rad sa malim i velikim dimenzijama – do 230 mm kao standard (300 mm opciono). Možete takođe da se prebacujete između dimenzija, pravih, planiranih i zaobljenih uglova, ili čak da pokrenete deljenje – sve jednim klikom. Vaša proizvodnja može ponovo početi u najkraćem vremenu. Ovo čini proizvodnju ultra-efikasnom i fleksibilnom za velike serije – kao i manje radove. Hydromat 3500 je savršena mašina za svaki tip proizvođača koji proizvodi proizvode od masivnog drveta / građevinsko drvo, drvo spojeno prstima i lamele.

Kompaktan dizajn, potpuno automatske kontrole i integrisani izmenjivač alata čine alate brzim i ergonomskim. Desno vertikalno vreteno lako je dostupno jer se bočni i gornji pritisni valjci mogu lako okrenuti od radnog područja.

Odvojeni motori za napajanje postižu uštede do 15% u potrošnji energije (u poređenju sa tradicionalnim sistemima za napajanje). Za optimalan transport kroz mašinu (od kraja do kraja ili pojedinačnih delova), svaki valjak za punjenje je opremljen sopstvenim frekventno regulisanim motorom.

Visina stola od 850 mm i generalno kompaktne dimenzije mašine čine mašinu mnogo lakšim za integraciju u postojeće proizvodne linije.

Velike uštede vremena prilikom izmene alata zahvaljujući osovinama vretena koje kontroliše PowerCom i CNC. Vertikalna vretena sa aksijalnim podešavanjem 100 mm za bolje korišćenje alata
Sledeće se automatski kontroliše preko PowerCom kontrola:
CNC pozicioniranje feeda, gore / dole
CNC pozicioniranje prvog bočnog pritisnog valjka, uključivanje / isključivanje
CNC pozicioniranje uklanjanja čipa na 1. donjem vretenu
CNC pozicioniranje desne ograde do konačnog desnog vretena
CNC pozicioniranje leve ograde

Jednostavan pristup celoj mašini preko jednog poklopca. Takođe, na zadnjoj strani mašine ne postoji tradicionalni kardanski pogon na putu. Pneumatski elementi za podešavanje su centralizovani – čime se izbegavaju nepotrebni pokreti.

Opcije i detalji

Čvrsti razmak valjaka (manje od 1.200 mm) i njihov veliki prečnik (250 mm) garantuju siguran transport čak i sa kratkim komadima drveta. Za ekstremno kratke dimenzije (ispod 850 mm) postoji i mogućnost povećanja broja valjaka.

 

Dvostruki pritisni valjci nasuprot levom vertikalnom vretenu stalno se prilagođavaju podešavanju alata i drže radni predmet idealno za obradu. Dva dodatna pritisna valjka na vertikalnim vretenima dodatno osiguravaju stabilnost radnog komada na alatu.

 

 

Lako upravljivi odvojeni motori za napajanje optimalno upravljaju transportom – bilo od kraja do kraja ili pojedinačno, npr. za merenje vlažnosti ili rešenja skenera.

Slični proizvodi

Kvalitet i brzina u savršenoj harmoniji.

Maksimalna brzina punjenja i savršene površine u nenadmašnoj kombinaciji