“Uradi sam” – Precizno brušenje alata

Više o mašini

Postanite nezavisni! Najbrži uređaji i najefikasniji sistemi za podešavanje mogu biti optimalno korišćeni samo ako je potrebna alatka spremna za korišćenje u bilo koje vreme u kratkom roku. Imate samo znanje svih faktora ako sami izradite svoje alate: vreme, kvalitet i troškove alata. Weinig nudi idealnu kombinaciju svih vrsta: glodalice, alate i Rondamat seriju za brušenje alata. To je zato što WEINIG nije zabrinut samo zbog moulders-a, već ima i oko na čitavom okruženju, tako da su vaše faze rada uzvodno od proizvodnje takođe savršeno prilagođene..

Rondamat 960 predstavlja najbolju opremu za vašu prostoriju za brušenje koja garantuje istinsku preciznost od manje od 0.005 mm! Kada se dopuni dodatnim paketima opreme, postaje prilagođena brusilica za profilne glave za rezanje, bez kojih više ne možete živjeti.

Rondamat 960 je visoko precizna brusilica sa odličnom istinskom radnom preciznošću koja ima toleranciju manju od 0,005. To znači da Rondamat 960 može da obezbedi visoke preciznosti profilnih noževa koji na kraju odražavaju i tačnost profila i kvalitet krajnjeg proizvoda.

Prenošenje konture profila na reznu ivicu vrši se pomoću alata za praćenje. Ova dokazana tehnika garantuje visok nivo preciznosti profila. Ako se šabloni čuvaju, oni se mogu ponovo koristiti u bilo koje vreme – bilo da se namotaju ili melju novi noževi. Ovo omogućava koncept mašine Rondamat 960 da garantuje visok stepen preciznosti ponavljanja.

Alat uopšte, a posebno rezna oštrica, ima mnogo parametara koji, na kraju, odlučuju o kvalitetu proizvoda. Bez obzira na područje primene alata, Rondamat 960 se može fleksibilno podesiti prema odgovarajućim zahtevima u smislu ugla zazora, bočnog razmaka, smera okretanja ili brzine rotacije.

Visok stepen preciznosti Rondamat 960 prilikom brušenja postavlja temelje za izradu preciznih profila. Međutim, efikasnost postavljanja mašine zahteva merenje alata. Tek tada, pomoću merenja, može se postaviti tako da se vretena nalaze u tačnom položaju. WEINIG OptiControl je idealno merno postolje jer se podaci mogu poslati direktno odavde do upravljačkih uređaja. Time se štedi dugotrajan rad na postavljanju mašine i garantuje veoma precizan profil.

Rondamat 960 može da kopira, što znači da se kontura profila šablona prenosi na nož. U tu svrhu, WEINIG je proizvođač šablona, koji predstavlja idealan dodatak vašem Rondamat 960. Koristeći uređaj, šabloni profila mogu se izraditi u vrlo kratkom vremenu i alati se mogu brusiti. Proizvođač šablona ima CAD / CAM sistem, koji se može koristiti za uvoz ili crtanje konture noža. Predlozi se zatim oblikuju pomoću CNC kontrole, što osigurava visok nivo preciznosti.

Preuzmi Rondamat 960 PDF brošuru

Video

Pusti video

Opcije

PowerLock sistem obezbeđuje izuzetno visoku tačnost pri radu u oblikovanju i prednost kratkog vremena podešavanja.

Lakoća korišćenja je veoma važna u svim WEINIG mašinama, takođe sa Rondamat 960.

Motorizovani procesi pružaju visok nivo preciznosti ponavljanja i često su brži od rada ručno.

Slični proizvodi

Potpuno automatska brusilica za alate za blanjanje, profilisanje i nastavljanje.

Najveća preciznost za oštrenje glodalica

CNC brusilica za alat za dodatnu vrednost