Weinig Powermat 2500 Nastavlja tradiciju i pomera granice

Više o mašini

Powermat 2500 kombinuje sve zaheve za mašine velike brzine: masivni dizajn, snažan sistem napajanja, tehnologija hidrauličnog alata i odličan potencijal za performanse. Snažni motori vretena i valjci sa teškim pritiskom omogućavaju vrhunske proizvode čak i pri velikim brzinama.

Powermat 2500 se može optimalno integrisati u proizvodne linije u kombinaciji sa mehanizacijom. To omogućava da se iskoristi pun potencijal mašine – preduslov za proizvodnju sa optimalnom produktivnošću.

Podešavanje mašine treba da bude što je moguće brže i praktičnije kako bi se smanjilo vreme zastoja. Powermat 2500 nudi dobru pristupačnost unutrašnjosti mašine i veoma je jednostavan za korišćenje. Sva potrebna podešavanja mogu se izvršiti sa prednje strane. To povećava sigurnost i štedi vreme!

Kontrole mašine su u suštini u stanju da sačuvaju vrednosti podešavanja mašine za bilo koji profil. Ako želite da ponovo napravite isti profil kasnije, kontrole preuzimaju vrednosti podešavanja. Ovo čini proces podešavanja mnogo lakšim. To takođe znači poboljšanu sigurnost za operatera jer je rizik od grešaka minimalan.

Powermat 2500 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila. Zahvaljujući zajedničkoj tehnologiji, svi noževi na glavi rezača se dovode u isti krug sečenja. Ovo garantuje izvanredan kvalitet površine čak i pri velikim brzinama.

Powermat 2500 kombinuje neverovatne rezerve snage sa inovativnom tehnologijom. Brzine punjenja do 300 m / min govore same za sebe. Međutim, ključ uspeha je zasnovan na tehnologiji alata: Upotreba hidro-alata u kombinaciji sa sistemom spojeva postiže izuzetan kvalitet površine čak i pri maksimalnim brzinama punjenja. To čini Powerermat 2500 elektranom koja će vašu produktivnost podići na novi nivo.

Kao i sve WEINIG mašine, Powermat 2500 se zasniva na principu održivosti. Pod tim mislimo na mašine sa dugim životnim vekom, koje karakteriše visoka pouzdanost i bezbednost, kao i efikasnost u smislu energetskih i materijalnih resursa.

 

Video

Pusti video

Opcije

Weinig se svakodnevno suočava sa izazovima za što uspešnijim korištenjem resursa – sa suvremenom tehnologijom blanjanja otvaraju se mogućnosti uštede materijala.  To je posebno unosno kod obrade masivnog drva, građevinskog i lepljenog drva gde skeneru olakšavamo prepoznavanje grešaka.

 

Tehnologija spajanja i Weinig alati osiguravaju odličan kvalitet površine. Zajedno sa Weinig-ovim sistemom Powerlock postaju nepobedivi.

Ravni ili profilni jointer u mašini za blanjanje brine da su svi noževi u glavi na istoj kružnici – to omogućuje odličnu površinu izrade i pri većim brzinama.

Možete kontrolisati neverovatnu snagu Powermat 2500 pouzdano i zamislivo jednostavno pomoću velikog, velikodušno dimenzionisanog ekrana osetljivog na dodir i sofisticiranog koncepta rada. Unutar kabine nalazi se i dodatna upravljačka jedinica koja se može fleksibilno pomerati. Uvek imate jasan pogled – tačno gde Vam je potreban. Nikada niste tako brzo, jednostavno i lako postavili svoju mašinu za blanjanje i moulder.

 

Tipično za WEINIG: Masivni alati za velike brzine Povermat 2500 mogu se menjati tako brzo i jednostavno kao i bilo koji drugi Powermat. Poznati sistem PowerLock se brine o tome. Uključili smo i asistenta za vas: sistem podizanja vrši promenu alata za vas. tako da alat možete postaviti na pravi položaj bez napora i bezbedno.

Na mestu gde se oštrica susreće s radnim komadom za rezanje određuje se kvalitet površine. Zbog toga su neophodni precizni alati. Međutim, čak i najbolji alat zahteva vretena sa savršenom tačnošću pri radu. WEINIG vretena garantuju izuzetno preciznu tačnost pri radu. Patentirani držač alata PowerLock omogućava promenu alata pritiskom na dugme. Poznati PowerLock sistem može se koristiti na svim vertikalnim vretenima na vašem Powermat 2500.