Weinig Powermat 3000: Pouzdan, snažan, svestran!

Više o mašini

Znanje, marljivost i svest o kvalitetu: Powermat 3000 je rezultat interakcije ovih faktora. Od konstrukcije visokokvalitetne baze od livenog gvožđa do programiranja intuitivne kontrole i proizvodnje visokopreciznih vretena sve do preciznog sklapanja svih elemenata. Powermat 3000 nudi idealne uslove za serijsku proizvodnju sa maksimalnim kvalitetom površine. Modularni dizajn i veliki broj opcija omogućavaju najrazličitije primene. Da ne spominjemo odličnu ekonomičnost i preprodaju.

Bez obzira na primenu, Powermat 3000 se može prilagoditi vašim individualnim zahtevima u pogledu kvaliteta, fleksibilnosti i performansi, zahvaljujući modularnom dizajnu. Osnova za to je izuzetan standard Powermat 3000, koji impresionira konceptom inteligentne mašine.

Podešavanje mašine treba da bude što je moguće brže i praktičnije kako bi se smanjilo vreme zastoja. Powermat 3000 nudi optimalan pristup unutrašnjosti mašine i vrhunsku jednostavnost upotrebe. Sva potrebna podešavanja mogu se izvršiti sa prednje strane. To povećava sigurnost i štedi vrijeme!

Glavna prednost novog operativnog koncepta je smanjenje vremena postavljanja i zastoja na minimum. Dokazane opcije kao što je PoverLock sistem alata nude dodatni potencijal u ovoj oblasti. Ovo omogućava operaterima da u potpunosti iskoriste fleksibilnost Powermat-a, a čak i česte promene profila ili male serije ne predstavljaju nedostatak za ekonomsku efikasnost vaše proizvodnje.

Pomoću komandi mašine, podešavanje dimenzija ili profila je dečija igra. Kontrole određuju alate za podešavanje i ciljne vrednosti položaja vretena. Mašina se automatski postavlja, po potrebi, korišćenjem osa sa CNC kontrolom. U najkraćem vremenu, mašina je podešena i spremna za proizvodnju.

Dugotrajni MarathonCoating osigurava visoku otpornost na habanje na mašinskom stolu i zaustavlja se i na taj način garantuje konstantno dobar radni komad kroz nizak nivo trenja. To čini Powermat 3000 idealnim za zahtevne industrijske primene.

Powermat 3000 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila. Zahvaljujući zajedničkoj tehnologiji, svi noževi na glavi rezača se dovode u isti krug sečenja. Ovo garantuje izvanredan kvalitet površine čak i pri velikim brzinama.

 

Kao i sve WEINIG mašine, Powermat 3000 je zasnovan na principu održivosti. Pod tim mislimo na mašine sa dugim životnim vekom, koje karakteriše visoka pouzdanost i bezbednost, kao i efikasnost u smislu energetskih i materijalnih resursa.

Video

Pusti video

Opcije

Weinig se svakodnevno suočava sa izazovima za što uspešnijim korištenjem resursa – sa suvremenom tehnologijom blanjanja otvaraju se mogućnosti uštede materijala.  To je posebno unosno kod obrade masivnog drva, građevinskog i lepljenog drva gde skeneru olakšavamo prepoznavanje grešaka.

 

Tehnologija spajanja i Weinig alati osiguravaju odličan kvalitet površine. Zajedno sa Weinig-ovim sistemom Powerlock postaju nepobedivi.

Ravni ili profilni jointer u mašini za blanjanje brine da su svi noževi u glavi na istoj kružnici – to omogućuje odličnu površinu izrade i pri većim brzinama.

Raznolikost profila i proizvodnja po porudžbini su sve veći izazov za fleksibilnost mnogih kompanija. Moulder Master je jedinstveno softversko rešenje koje omogućava kratke rokove isporuke, uprkos visokim zahtevima za kvalitetom i ekonomičnom proizvodnjom. Osnova je ekspertski sistem u kojem se upravljaju i gotovi profili i sečiva koje se koriste za njih. To znači da se ponovljeni nalozi brzo prepoznaju i da se raspoloživi alati efikasno koriste. Osim toga, svi osnovni podaci o proizvodnji mogu se definisati tokom faze pripreme i proslediti u prostoriju za brušenje ili mašinu. Profil i blade crteži se stvaraju putem integrisanog CAD sistema.

 

U današnjim vremenima moderna tehnologija može ponuditi veću potporu operateru mašine. Smart Touch sistemom Weinig nudi inovativno rešenje, koje pored glavne upravljačke jedinice i ekrana, nudi prikaz podešavanja na tablet računaru. Na taj način operater mašine ima uvek i svuda na raspolaganju važne podatke.

 

Izuzetno visoke performanse, ali iznenađujuće jednostavno – to je PowerCom PLUS, vrhunsko rješenje za upravljanje i organizaciju rada vašeg Powermat-a 3000. Bilo da se radi o podacima o vretenu, servisnim proverama ili merenjima alata. PowerCom PLUS je kontrolni centar za ceo vaš sistem i povezuje sve komponente koje su vam potrebne za savršenu proizvodnju.

 

 

Na mestu gde se oštrica susreće s radnim komadom za rezanje određuje se kvalitet površine. Zbog toga su neophodni precizni alati. Međutim, čak i najbolji alat zahteva vretena sa savršenom tačnošću pri radu. WEINIG vretena garantuju izuzetno preciznu tačnost pri radu. Patentirani držač alata PowerLock omogućava promenu alata pritiskom na dugme. Poznati PowerLock sistem može se koristiti na svim vertikalnim vretenima na vašem Powermat-u 3000.