Četvorostrana blanjalica za industrijsku proizvodnju sa visokim kapacitetom

Više o mašini

Raznolikost proizvoda industrijske serijske proizvodnje je ogromna. Bez obzira na kojem ste tržištu prisutni, mašina za blanjanje Powermat 2400 je prava mašina za vas. Powermat 2400 Vam nudi  velike mogućnosti na svakodnevnom nivou, kao i fleksibilnost – pre svega zbog širokog izbora različitih rasporeda vretena, alata i brzine pomeranja.

Male i velike serije naizmenično – za to su ranije bile potrebne dve različite mašine.Sada je dovoljan Powermat 2400. On završava jedno za drugim, bez napora, najrazličitije zadatke. Brz i ekonomičan sa najkraćim vremenom zamene alata. Zahvaljujući Powerlock-sistemu i PowerCom-software-u za organizaciju. Opcionalno postoji 2400-tka uverziji sa dooštravanjem, sa 10.000 obrtaja. To je jedinstveno! Izvanredan kvalitet radnih komada pri brzini do 100 m/min.

Podešavanje mašine mora biti brzo i jednostavno. Blanjalice Powermat 2400 karakteriše brz i korisniku prikladan pristup unutrašnjosti mašine. Sva potrebna podešavanja mogu biti izvedena sa prednje strane. S time povećavate sigurnost i štedite vreme!

Jedna od glavnih prednosti koncepta Powermat 700 blanjalice je u smanjenju vremena podešavanja mašine na minimum. Sve je moguće izvesti sa dodatnom opremom, kao npr. sistem postavljanja alata Power Lock. Njime možete postići potpunu fleksibilnost blanjalice jer vam česta zamena alata neće smanjiti produktivnost proizvodnje.

Ako je profil na četverostranoj blanjalici već bio izrađen i spremljen, u svakom trenutku ga možemo opet pozvati, odnosno, “izvući” iz memorije – to nam posebno olakšava rad i smanjuje vreme za podešavanje mašine, što znači veću sigurnost za osobu, koja radi na mašini, jer je rizik od greške minimalan.

Na raspolaganju imamo četiri različita rasporeda vretena sa pet do sedam vretena, svaki raspored se na kraju može nadograditi s univerzalnim vretenom.

S 7.000 obrtaja vretena u minuti (opcija od 8.000 obrtaja) Powermat 700 nudi još veći kapacitet, dakle još više metara dnevno uz isti kvalitet površine.

Powermat 2400 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila.

Video

Pusti video

Opcije

Weinig se svakodnevno suočava sa izazovima za što uspešnijim korištenjem resursa – sa suvremenom tehnologijom blanjanja otvaraju se mogućnosti uštede materijala.  To je posebno unosno kod obrade masivnog drva, građevinskog i lepljenog drva gde skeneru olakšavamo prepoznavanje grešaka.

 

Tehnologija spajanja i Weinig alati osiguravaju odličan kvalitet površine. Zajedno sa Weinig-ovim sistemom Powerlock postaju nepobedivi.

Ravni ili profilni jointer u mašini za blanjanje brine da su svi noževi u glavi na istoj kružnici – to omogućuje odličnu površinu izrade i pri većim brzinama.

Moulder Master – za potpunu organizaciju vaše radne okoline

Velika raznolikost profila i narudžbina uvek su veći izazov za većinu fabrika. Moulder Master je jedinstveno programsko rešenje koje, bez obzira na visoke zahteve vezane uz kvalitet, omogućuje kratke rokove isporuke, a istovremeno uspešnu proizvodnju.

U današnjim vremenima moderna tehnologija može ponuditi veću potporu operateru mašine. Smart Touch sistemom Weinig nudi inovativno rešenje, koje pored glavne upravljačke jedinice i ekrana, nudi prikaz podešavanja na tablet računaru. Na taj način operater mašine ima uvek i svuda na raspolaganju važne podatke.

 

Pored samog profilisanja, Powermat tehnologija sa stolom sa utorima i jedinicom za sečenje nudi i puno karakterističnih mogućnosti obrade, a među njima i proizvodnja olovki i raznih palica.