Visoka fleksibilnost za svakodnevnu uportrebu.

Više o mašini

Serija WEINIG Unimat nudi odličan odnos cene i performansi u kombinaciji sa izvanrednim kvalitetom. Ovo se čak odnosi i na model Unimat 200. Od visokokvalitetnih okvira od livenog gvožđa do sigurnog rada, Unimat 200 ima sofisticiranu tehnologiju koja garantuje visok nivo produktivnosti. Standardna verzija mašine je visoko sofisticirana, što vam omogućava da se pozabavite svim glavnim izazovima svakodnevnog rada.

Četverostrana blanjalica Unimat 200 razvijena je posebno za preduzeća koja moraju dobro paziti na svoj proračun ali ne i nauštrb kvaliteta. Ova se mašina može raditi i kao druga mašina za manje serije. Weinig Unimat 200 obavlja savršen posao za malo novca.

Unimat 300/500 garantuje optimalnu interakciju alata i mašine. Od okvira od livenog gvožđa do stola mašine i vretena, WEINIG predstavlja optimalan kvalitet obrade. Ovaj kvalitet znači da se proces odvija što je moguće glatko, a to se odražava na kvalitet površine komada. Ova preciznost takođe garantuje preciznu proizvodnju profila.

Pomoću komandi mašine, podešavanje dimenzija ili profila je dečija igra. Kontrole određuju ciljne vrednosti položaja vretena. Mašina se takođe automatski postavlja koristeći motorizovane osovine u pogledu širine i visine. U najkraćem vremenu, mašina je podešena i spremna za proizvodnju.

Kontrole mašine su u suštini u stanju da sačuvaju vrednosti podešavanja mašine za bilo koji profil. Ako želite da ponovo napravite isti profil kasnije, kontrole preuzimaju vrednosti podešavanja. Ovo čini proces podešavanja mnogo lakšim. To takođe znači poboljšanu sigurnost za operatera jer je rizik od grešaka minimalan.

Kvalitet Vaših krajnjih proizvoda počinje našom proizvodnjom i montažom. Ključ za to je preciznost proizvodnje, koja je odgovorna za minimum vibracija u mašini i osiguravanje da sto i ograda mašine ostaju tačno pod pravim uglom jedan prema drugom. Dodatni elementi pritiska garantuju nesmetano vođenje obradaka duž ograde mašine. Rezultat je precizna izrada profila.

Kada se profili često menjaju, alati se takođe moraju često menjati. Ovaj napor može se značajno smanjiti inteligentnom upotrebom alata. Zahvaljujući velikom aksijalnom podešavanju vertikalnih vretena, u jedan nož može se kombinovati nekoliko profila. Ovo čini promenu profila još jednostavnijom, sigurnijom i bržom jer, umesto da menjate alat, morate samo da prilagodite aksijalnu dimenziju položaja vretena u skladu sa tim.

Funkcija memorije je idealna nadogradnja koja vašoj mašini daje još veću fleksibilnost. Funkcija memorije vam omogućava da sačuvate vrednosti podešavanja mašine za vaše profile pritiskom na dugme i da ih preuzmete u bilo kom trenutku. Elektronski dvostruki displej na prednjoj strani mašine prikazuje i ciljne i stvarne vrednosti. Podešavanje mašine ne može biti brže ili lakše.

Opcije

Siguran transport delova kroz kalup je neophodan uslov za visok nivo raspoloživosti mašine. U tom cilju, delove pogoni i potisni valjci i stolni valjci. Osim toga, da bi se smanjilo trenje između radnog komada i stola mašine, koristi se mazivo. Zahvaljujući automatskoj pumpi za podmazivanje, ne morate da brinete o pravilnom podmazivanju ploče stola i uvek imate optimalne uslove za bezbedan transport delova.

Sigurno vođenje obradaka kroz mašinu je neophodno za proizvodnju preciznih profila. To je najteže na mestima gde se na radni predmet primjenjuje sila – za vrijeme uklanjanja strugotine. Smanjena dužina valjka garantuje bezbedno vođenje u području desnog vertikalnog vretena, jer se ovde planira referenca za ogradu. Da bi se osiguralo praktično menjanje alata uprkos tome, klatno se može okrenuti nagore.