Skeniranje i optimizacija sa WEINIG: za najveće performanse rezanja i maksimalnu efikasnost.

Potpuno automatske linije visokih performansi sve više se koriste u savremenoj obradi drveta, čak i u rezanju sirovog drveta. Skener je integralna komponenta celokupnog sistema. Skener beleži relevantne podatke o drvetu sa svih strana u treptaju oka i snabdeva glavne mašine, kao što su testere i optimizujuće poprečne testere pri punoj brzini proizvodnje. Bez ovakvih sistema automatskog prepoznavanja, performanse rezanja u celokupnim sistemima bi bile nezamislive. Ovo postavlja najviše zahteve na tehnologiju upravljanja.
WEINIG razvojna odeljenja obezbeđuju rešenja za visoko automatizovane proizvodne linije. Garantujemo pouzdane proizvodne procese – za primenu od punog drveta i mekog drveta. WEINIG nudi pravu konfiguraciju za svaku aplikaciju.
Serija CombiScan + postavlja potpuno nove standarde u razvoju tehnologije skenera. Inovativni, potpuno revidirani portfolio proizvoda nudi očito bolje performanse i značajnu optimizaciju tradicionalnih snaga skenera. Serija CombiScan + nudi rešenja za sve faze procesa: od sečenja drveta i aplikacija za unakrsno rezanje do niza optimizacionih varijanti za upotrebu kao skener za sortiranje.
EasyScan serija nudi efikasne karakteristike performansi po atraktivnim cenama i specijalno je dizajnirana za potrebe manjih kompanija sa jednostavnim aplikacijama za unakrsno sečenje. On je sposoban za napajanje poprečnog preseka i ima efikasnu i snažnu optimizaciju serije CombiScan +. Sa EScan, proizvodni program je proširen na optimizovano sortiranje prema snazi. Niz različitih opcija za sortiranje po snazi sada omogućava sertifikovanu proizvodnju lameliranog laminata, DUO, TRIO i drugih proizvoda vezanih za čvrstoću.

WEINIG proizvodi i rešenja za skeniranje i optimizaciju:

Skener visokog učinka uz maksimalnu fleksibilnost. Za dužinsko rasecanje, za širinsko rasecanje ili razvrstavanje po bojama.

Skeneri visokog učinka sa niskim stupnjem investicije – nova srednja klasa Weinig skenera.

Najprofitabilnije rešenje za optimizovanje rasecanja drveta.

Nova dimenzija skenera za sortiranje drveta po tvrdoći.