Dobro došli,

        WEINIG otvara svoja vrata 22.-InTech kućnom sajmu.Tokom tri dana, prisustvovaćete najvećoj izložbi mašina, sistema i servisa, koji pokrivaju sve aspekte obrade drveta. Jedinstven InTech kućni sajam pruža Vam demonstracije rada mašina uživo, mnoštvo informacija i konsultacije jedan-na-jedan. Nećete biti samo posmatrač, već ćete se naći u srcu fabrike u kojoj se rađaju inovativne tehnologije, i u kojoj se proizvodi svetski poznat WEINIG kvalitet.

Naravno, velika tema  četvrta industrijska revolucija - Industry 4.0, ima svoje mesto na InTech-u. Naš gost-predavač, renomirani ekspert u tom polju, predstaviće i demonstrirati ključnu problematiku sa fokusom na praktične aspekte koji se tiču Vas kao preduzetnika. Što se tiče praktične primene ovih tehnologija WEINIG, Vaš tehnološki partner, nudi visoko-efikasna rešenja koja će biti u prvom planu na InTech-u.

Potražnja za drvetom, kao materijalom, je veća nego ikada. Energetska efikasnost i održivost su odlični prodajni argumenti budućnosti. Međutim, da bi se oni iskoristili obrada drveta mora se suočiti i prevazići izazove novog okruženja proizvodnje. U eri proizvodnje po meri i želji kupca, proizvodni sistemi moraju biti osposobljeni za maloserijsku proizvodnju koja će po profitabilnosti biti jednaka sa proizvodnjom velikih serija. To je jednako primenjivo kako na industrijske sisteme tako i na mala i srednja preduzeća drvnog sektora. Automatizovani, umreženi procesi obrade su najvažniji preduslov za postizanje krajnjeg cilja. Centralna komponenta je digitalizacija, kojom se osigurava razmena informacija između mašina i ljudi. WEINIG je uvek postavljao granice u obradi drveta i ostaje Vaš pravi partner i savetnik u ovoj najznačajnijoj fazi razvoja.

Ekonomija se menja iz osnova zahvaljujući brzoj digitalizaciji. Mnogi poslovni modeli su ili potpuno izmenjeni ili su pod sve većim pritiskom kao što se to dešava sa izdavačkom industrijom, a od skorije sa taxi i hotelijerskim sektorima. 

Mala i srednja preduzeća moraju reagovati odmah kako se u svetu promena na polju inovacija i poslovnih modela ne bi našla na začelju. Poslušajte Prof. Dr. Gerharda Hubea, stručnjaka u oblasti menadžmenta strateškim inovacijama, dok bude pričao o mogućim izazovima pred kojima se prerađivačke i proizvodne industrije mogu naći, i upoznajte se sa rešenjima koje WEINIG ima da Vam ponudi.
Tada, zvučne reči kao Industrija 4.0 ili IoT (Internet of Things– internet mreža mašina i uređaja), više neće predstavljati strani jezik za Vas.

Očekujemo Vas.